Panik Atak Tedavisi / Panik Atak Önerilen Psikolog

Psikohelp

Paylaş

Panik Atak Tedavisi

 

Panik Atak Nedir?

Panik atak, DSM-5’ta "aniden başlayan ve genellikle birkaç dakika süren yoğun korku veya rahatsızlık hissi" olarak tanımlanmaktadır. Aniden ortaya çıkan ve kısa süren panik atakların çoğunlukla belirgin bir tetikleyicisi bulunmamaktadır.


Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

Kişi, panik atak sırasında fiziksel ve duygusal çeşitli deneyimler yaşamaktadır. Fiziksel semptomlar; kalp çarpıntısı, terleme, titreme, nefes darlığı gibi belirtileri içermektedir. Duygusal semptomlar ise kişinin kontrolünü kaybedeceğine, delireceğine dair olabilmektedir. Ayrıca panik atak deneyimleyen kişi, ölüm korkusu ile de karşı karşıya gelmektedir.


Panik Atak ve Panik Bozukluk Arasındaki Fark Nedir?

Deneyimlenen her panik atak, kişinin panik bozukluğuna sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Panik bozukluk, kişinin panik atakları tekrarlayan bir biçimde deneyimlemesi sonucunda gelişen klinik bir durumdur. Panik bozukluğu olan kişiler, geçmişte yaşadıkları panik ataklar nedeniyle gelecekte de benzer bir atak geçireceklerine dair yoğun bir kaygı duyarlar.


Panik Atak Geçirdiğimi Nasıl Anlarım?

Panik atak deneyip deneyimlemediğinizi anlayabilmek için öncelikle yaşamış olduğunuz belirtileri gözden geçirin. Daha önce hiç kontrolü kaybettiğinize veya delirdiğinize dair hislere kapıldınız mı? Belirli bir neden olmaksızın kalp çarpıntısı, nefes darlığı, titreme gibi fiziksel semptomlar yaşadınız mı? Bu tür belirtiler, panik atakların en yaygın işaretleridir. Eğer bu tür deneyimleri sıkça yaşıyorsanız panik atak geçirmiş olabilirsiniz.

Yaşadığınız bu durumu daha iyi analiz edebilmek için psikohelp.com'da sunulan ücretsiz psikolojik testleri kullanabilirsiniz. Bu psikolojik testler, mevcut durumunuzu daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirmenizi sağlamaktadır. Psikohelp.com'dan ücretsiz olarak erişebileceğiniz panik atak testi, panik atak belirtilerinizin şiddeti ve sıklığını ile ilgili size detaylı bilgi verecektir.

Ayrıca, Psikohelp.com’un sunmuş olduğu Neyim var? uygulamasını kullanarak da yaşadığınız belirtileri detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz. Neyim var? uygulaması, panik atak bozukluğu gibi çeşitli ruhsal sağlık durumlar hakkında kişi için bir değerlendirme sunar. Neyim var? uygulaması kişinin belirtmiş olduğu semptomları detaylıca analiz ederek, bu belirtilerin hangi bozukluklarla ilişkili olduğu hakkında bilgi sunar. Böylece kişi, hangi konuda terapi alması gerektiği hakkında hızlı bir şekilde fikir sahibi olur.


Panik Atak Nasıl Teşhis Edilir?

 Neyim Var? uygulamasından alınan sonuçlar bir tanı veya teşhis yerine geçmemektedir. Kişinin bu konuda mutlaka bir uzman tarafından yapılan değerlendirmeden geçmesi gerekmektedir.


Panik Atakla Nasıl Baş Edebilirim? Panik Atak Nasıl Tedavi Edilir?

Panik atak deneyimiyle başa çıkabilmek için bireysel olarak uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Örneğin, panik atak sırasında derin nefes alıp vermek, atağın yoğunluğunu azaltmada etkili bir yöntem olarak görülmektedir. Bunun yanı sıra, dikkatinizi başka bir nesneye veya alana yönlendirmek de panik atağın yarattığı kaygıyı hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

Ancak bireysel yöntemler yalnızca kısa vadeli rahatlama sağlıyor olsa da kalıcı bir çözüm için profesyonel destek alınması gerekmektedir. Panik atak tedavisinde hem ilaçlı hem de ilaçsız tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. İlaçsız tedaviler denildiğinde akla ilk gelen yöntem psikoterapidir. Terapi süreci, kişinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, daha kısa vadeli ve semptom odaklı bir çözüm arayanlar için bilişsel davranışçı terapi (BDT) etkili bir seçenekken, panik atağın kökenine inmek isteyenler için psikodinamik terapi daha uygun olmaktadır.


Kendime En Uygun Tedavi Yöntemini Nasıl Bulurum?

Terapi sürecinin verimli olabilmesi için kişinin nasıl bir tedavi istediğini belirlemesi önemlidir. Ancak doğru psikoloğu ve terapi yöntemini bulmak her zaman kolay olmayabilir. Bu noktada, Psikohelp.com’un OPTA uygulaması devreye girmekte ve size en uygun terapisti bulmak için rehberlik etmektedir. OPTA, danışanların ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış bir uygulamadır. Bu uygulama, ücretsiz veya ücretli seçeneklerle bir uzmanla görüşme yapmanıza olanak tanımaktadır. Görüşme sırasında, destek almak istediğiniz konuya dair bilgiler paylaşılır ve geçmiş öykünüzle ilgili detaylar toplanır.

Uzmanlar, bu bilgiler ışığında ihtiyaçlarınızı analiz ederek size en uygun terapi yöntemi veya tedavi planını önerir. OPTA, terapi yaklaşımlarını daha iyi anlamanızı sağlar ve süreç boyunca profesyonel destek almanızı kolaylaştırır. Panik ataklarınızı anlamak ve kontrol altına almak için Psikohelp’in uzman kadrosu ve OPTA uygulamasını deneyebilirsiniz.

 

Panik atak tedavisi için uygun terapisti nasıl bulabilirim? Panik atak tedavisi için önerilen psikolgolar kimlerdir?

Panik ataklarla tek başına başa çıkmak genellikle zordur. Bu süreçte uygun bir terapistten destek almak, hem süreci kolaylaştırır hem de daha etkili sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur. Ancak, kişinin kendi ihtiyaçlarına uygun terapisti bulması her zaman kolay değildir. Her bireyin ihtiyaçları ve beklentileri farklı olduğu için, herkes için uygun terapist tanımı değişiklik göstermektedir.

Eğer panik atak tedavisi için uzman bir terapist arıyorsanız, psikohelp.com platformunda yer alan deneyimli psikolog kadrosunuinceleyebilirsiniz. Terapistlerin özgeçmişlerini gözden geçirerek uzmanlık alanları ve deneyimleri hakkında bilgi edinebilir, ihtiyaç ve beklentilerinize uygun bir terapistle ön görüşme yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorumunuz değerlendirmeye alındı.

Yorumlar

Hem Online Terapi Hem Yüz Yüze Terapi Seçenekleri

Online Psikolog-Online Terapi Uygulaması Psikohelp İndirin

herohero
heroheroheroherohero
50bin +

kullanıcı Psikohelp'e güveniyor

Yardım

Canlı Destek

Bize Ulaşın

0 (212) 216 23 67

Online Psikolog-Online Terapi Uygulaması Psikohelp İndirin

herohero

© 2024 Psikohelp Tüm Hakları Saklıdır

0 (212) 216 23 67

Sorularınız mı var? Bizimle Konuşun
Yardımcılarımızdan birini seçerek devam edin
Canlı Destek 1
Canlı Destek
Aktif
Canlı Destek 2
Canlı Destek
Aktif
Canlı Destek 3
Canlı Destek
Aktif